Tévhitek PDF Nyomtatás E-mail

A csincsilla egy nyúl...
A csincsillát mint szín meghatározást használják a nyulak esetében. Ugyanaz a gyűrűs, 3 színű szőrzet jellemzi, mint magát a csincsillát.

Cavecat nyuszikkal is foglalkozik, szerencsénkre fotóz is olykor. Nézzétek a különbséget Lotti nyuszi, és Patiszon csini között :)

 

 

A csincsilla egy macska...
A csincsilla macskák esetében is a bunda színére, felépítésére utal:A csincsilla egy patkány...
Ahogy bármi másnak, a csincsilla bundának is van egy olcsó helyettesítője. Létezik egy nagy, hegyi patkány, az Abrocoma, amely ugyanabban az országban él, mint a csincsilla, úgy hívják, hogy ?mixed csincsilla?. A bennszülöttek úgy tartják, hogy ezek a világos színű patkányok a csincsillák és a hegyi patkányok kereszteződéséből születtek, és semmiféle vitatkozás, érvelés vagy természettudományos magyarázat nem tudja megváltoztatni a nézeteiket. Egy fajtájának ezeknek a patkányoknak (az Abrocoma murrayi, amely a legmagasabb övezetekből származik) majdnem ugyanolyan világos szürke bundája van, mint a csincsillának. A különbségek láthatóak a fotókon, de ha a lábakat, a fejet és a farkat nem nézük, a bundájuk egy átlag ember számára könnyedén nézhető csincsilla bundának.
Sokan, főleg a turisták, dőltek be ennek, mert 10 dollárt fizettek egy patkány bőrért, amit bárhol megkaphattak volna 10 centért, mert nem vették észre a különbséget.
A legnagyobb tévedés: a csincsilla bundának való...
Egyetlen rövidebb fazonú csincsilla kabát elkészítéséért 120-150 kisállat adja életét...
8 ok, amiért nem érdemes csincsilla bundát venni:

  1. kb. 120 kisállat adja érte az életét!
  2. Ez nagyjából 12 kolónia
  3. Túl nagy homokfürdőre lenne szükséged :D
  4. A bunda nem szereti a mazsolát!
  5. Nehéz benne kolduln
  6. Gyönyörű bunda gonosz embereknek...
  7. Nem engedheted meg magadnak!
  8. Egy kis szőrgombóc sokkal olcsóbb!


Csincsillák egymás között: "Valódi angolszász bőr, kis távolkeleti beütéssel a szélein... ráadásul vízálló!"A képek forrásai az Ezt nézd! menüpontban találhatók!

 

Kép találomra

Ki olvas minket

Oldalainkat 12 vendég böngészi

Szavazások

Ajándékoznál állatot?
 

Hirdetés